Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Kuchnia azjatycka - akcesoria i przybory do gotowania

Tekst i wybór: Monika Utnik-Strugała
Zestaw do sushi Kobe - designforhome.pl

Gotowanie w stylu Dalekiego Wschodu to nie tylko tamtejsze przepisy kulinarne - to również dedykowane naczynia i przybory. Podpowiadamy, co wybrać! [CENY]

KOBE, zestaw do sushi, 249?zł, designforhome.pl - Fot. producent

Taca do sushi

KOBE, zestaw do sushi, 249 zł, designforhome.pl

SMOK NIEBIESKI, miseczki na dipy, przystawki i słodycze, porcelana, 64?zł, garneczki.pl - Fot. producent

Nie zapominajmy o przystwkach

SMOK NIEBIESKI, miseczki na dipy, przystawki i słodycze, porcelana, 64 zł, garneczki.pl

THAILAND, wok, stal, 209?zł, garneczki.pl - Fot. producent

Wok - podstawa kuchni azjatyckiej

Wok - naczynie uniwersalne, bo można w nim gotować, smażyć, dusić, frytować. Szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni. Tradycyjne woki azjatyckie są robione ze stali węglowej lub żeliwa. Teflon czy ceramika - materiały, do których produkty nie przywierają - nie zdadzą tu egzaminu. Wok musi bowiem "lubić" olej i go nie odpychać, bo właśnie w smażeniu na oleju tkwi sedno orientalnej kuchni.

THAILAND, wok, stal, 209 zł, garneczki.pl

TOKYO, talerz, kamionka, 89?zł, bonami.pl - Fot. producent

Naczynia z motywem kwiatu wiśni

TOKYO, talerz, kamionka, 89 zł, bonami.pl

Miseczki do zupy miso, ceramika, 169,99?zł/4 szt., dutchhouse.pl - Fot. producent

W czym podajemy zupę?

Miseczki do zupy miso, ceramika, 169,99 zł/4 szt., dutchhouse.pl

Parownik, bambus, 127,90?zł, pysznapaczka.pl - Fot. producent

Kosz do gotowania na parze

Parownik to okrągłe bambusowe naczynie z pokrywką, w którym można gotować na dwóch poziomach. Szybko wysycha i pochłania wodę, potrawy nie będą więc nasiąkać parą skraplającą się na ściankach naczynia. Nawet w bardzo wysokiej temperaturze nie wydziela szkodliwych substancji.

Parownik, bambus, 127,90 zł, pysznapaczka.pl

TOJIRO, kamień do ostrzenia japońskich noży, 389?zł, tomoko.pl - Fot. producent

Noże muszą być ostre

Sushi nie pokroimy tępym nożem, dbajmy o jego ostrość!

TOJIRO, kamień do ostrzenia japońskich noży, 389 zł, tomoko.pl

BENTO, miska, ceramika, 119?zł, westwing.pl - Fot. producent

Dekoracyjne miski

BENTO, miska, ceramika, 119 zł, westwing.pl

GIANT, czajniczek żeliwny z filiżanką, 199?zł, kuchnika.pl - Fot. producent

Ceremonia parzenia herbaty

W uproszczonej formie, ale nadal spełniająca ważną rolę.

GIANT, czajniczek żeliwny z filiżanką, 199 zł, kuchnika.pl

TOKONAME SOMATSU, tradycyjny imbryk kyusu, glina z regionu Tokoname, 118?zł, nagomi.pl - Fot. producent

Tradycyjny imbryk

TOKONAME SOMATSU, imbryk kyusu, glina z regionu Tokoname, 118 zł, nagomi.pl

Moździerz laotański, glina, 49?zł, masala.com.pl - Fot. producent

Możdzierz tez się przyda

Moździerz laotański, glina, 49 zł, masala.com.pl

M-CUISINE, naczynie do gotowania ryżu, 119?zł, bazylia.pl - Fot. producent

W czym gotujemy ryż?

M-CUISINE, naczynie do gotowania ryżu, 119 zł, bazylia.pl

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Kuchnia azjatycka - akcesoria i przybory do gotowania

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej