Kolory. Barwy dyń, jabłek, nasturcji i słoneczników. Czyli - pomarańczowy, mocne żółcie, rudości, odrobina czerwieni i kremowa biel jako tło. - Fot. Rafał Lipski
Bogata paleta żółci, oranżu i brązów. Kompozycja niczym kosz pierwszych jesiennych plonów z wiejskiego ogrodu.
Kolory. Barwy dyń, jabłek, nasturcji i słoneczników. Czyli - pomarańczowy, mocne żółcie, rudości, odrobina czerwieni i kremowa biel jako tło. - Fot. Rafał Lipski
Naczynia. Najlepiej z grubej ceramiki (porcelitu lub fajansu), o prostych kształtach, pokryte jednobarwnym szkliwem, ewentualnie ozdobione delikatnymi pojedynczymi wzorami. - Fot. Rafał Lipski
Drobiazgi. Przedmioty proste i praktyczne. Mogą to być starocie używane niegdyś na wsi albo suszone owoce, zioła i warzywa. - Fot. Rafał Lipski
Wzory. Tylko roślinne, przedstawione w sposób naturalistyczny. Ważne, by kojarzyły się z jesienią, jak np. liście winorośli, kwiaty słonecznika, oliwki. - Fot. Rafał Lipski
Skomentuj:
Słoneczna kuchnia