Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Pogotujmy, pogadajmy -gotowanie z Fiskars Norden Grill Chef

Materiały prasowe
Zestaw Norden - Fot. Fiskars

Fiskars stworzył niezwykle trwałą kolekcję naczyń i akcesoriów kuchennych Norden Grill Chef do gotowania w plenerze. Aby naczynia Norden Grill Chef spełniły swoją funkcję potrzebny będzie grill lub palenisko. To wystarczy do tego abyśmy mogli gotować, piec i smażyć nasze ulubione potrawy – jak np. warzywa, grzyby, ryby czy tradycyjne kiełbaski.

Kolekcja naczyń Norden Grill Chef wykonana jest z niezwykłe trwałych materiałów, jak żeliwo i stal nierdzewna. Głównym elementem zestawu jest żeliwny garnek Norden Grill Chef o średnicy 30 cm z pokrywką. Wyróżnia go unikalna powłoka mineralna Thermium™, czyli rozwiązanie, które wpływa na jego trwałość, ułatwia pielęgnację i czyszczenie, a także sprawia, że dania nie przywierają do dna garnka.

Norden Grill Chef Garnek żeliwny - Fiskars

Kolejnym elementem zestawu Norden Grill Chef jest wielofunkcyjny koszyk. Możemy go użyć do grillowania, jak również jako durszlak czy parowar. Całości dopełnia żeliwny talerz o średnicy 30 cm. Możemy na nim przyrządzić warzywa, ryby, a nawet naleśniki. Dwie warstwy emalii i unikalna obróbka mineralna Thermium™ sprawiają, że powierzchnia do gotowania jest bardzo łatwa do czyszczenia i konserwacji.

Durszlak - Fot. Fiskars
Norden Grill Chef Talerz żeliwny - Fot. Fiskars

Wszystkie elementy systemu Norden Grill Chef można ustawiać jeden na drugim, co zapewnia łatwe i kompaktowe przechowywanie. Co więcej, naczynia sprzedawane są oddzielnie, więc można samodzielnie skompletować swój wymarzony zestaw.

Zestaw naczyń Norden Grill Chef. - Fot. Fiskars

Przydatne akcesoria – design inspirowany naturą

Fiskars Norden Grill Chef to również seria akcesoriów, która wywodzi się z tradycyjnego rzemiosła. Skandynawski design inspirowany naturą widać tu jak na dłoni. Akcesoria, takie jak szczypce i szpatuła, są bardzo eleganckie, dzięki detalom o które zadbał Fiskars. Zostały wykonane ze stali nierdzewnej, która zapewnia wyjątkową trwałość, a także posiadają wygodne, eleganckie, drewniane uchwyty. Szczypce wyróżniają ząbkowane krawędzie i wygodna pętla ułatwiająca przechowywanie. Natomiast szpatuła posiada jeden ząbkowany brzeg i kształt dostosowany do funkcji obracania różnego rodzaju żywności. Oba produkty nadają się też do recyclingu.

Szpatuła - Fot. Fiskars

Mieliśmy okazję wspólnie przetestować naczynia Norden Grill podczas eventu „Pogotujmy, pogadajmy”, który odbył się w urokliwym miejscu, w otoczeniu natury tj. w ‘Dzielniku. Bez reszty”, w towarzystwie znamienitych kucharzy – Michała Korkosza i Piotra Ciemnego.

Prelekcja Piotra Ciemnego o dzikich roślinach w kuchni - Fot. Fiskars
Grillowana dynia - Fot. Fiskars
Flamberowanie kurek to niezwykły sposób przygotowania tego popularnego grzyba, który może dodać wyjątkowego smaku i aromatu potrawie. Michał Korkosza pokazuje jak się to robi - Fot. Fiskars
Piotra Ciemny zbiera smakowite zioła, które można wykorzystać w gotowaniu - Fot. Fiskars
Zdjęcia produktowe i orientacyjne ceny detaliczne - Fot. Fiskars
Udostępnij

Przeczytaj także

Kiedy przesadzać hortensje? Szczegółowy poradnik
Kiedy sadzić maliny i jak zrobić to dobrze? Kompletny poradnik
Hamak do ogrodu i na balkon. Jak wybrać i zamocować?

Polecane

Roboty koszące - pomoc przy koszeniu trawnika
FLOLUCE - oświetlenie przyjazne roślinom
IKEA obniżyła ceny mebli i akcesoriów ogrodowych

Skomentuj:

Pogotujmy, pogadajmy -gotowanie z Fiskars Norden Grill Chef

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej