Sałatka śledziowa z orzechami
4-6 filetów śledziowych, 10 dag ostrego żółtego sera, 2-3 konserwowe papryki, 10 dag zielonych oliwek bez pestek, 1 puszka białej fasoli na sos: 4 łyżki majonezu, łyżka octu balsamicznego, sól i pieprz do posypania: 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżka siekanej natki
Śledzie kroimy na kawałki, ser w kostkę, paprykę w paski. Dodajemy oliwki, odsączoną fasolę. Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki i polewamy nim śledzia. Posypujemy orzechami i natką.
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?