Sałatka śledziowa z orzechami

Wykonanie i stylizacja potraw: Kinga A. Kłosińska Przepis: Dorota Próchniewicz Zdjęcia: Łukasz Zandecki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

4-6 filetów śledziowych, 10 dag ostrego żółtego sera, 2-3 konserwowe papryki, 10 dag zielonych oliwek bez pestek, 1 puszka białej fasoli na sos: 4 łyżki majonezu, łyżka octu balsamicznego, sól i pieprz do posypania: 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżka siekanej natki

10.10.2006 WARSZAWA
Fot. Łukasz Zandecki / AG


Śledzie kroimy na kawałki, ser w kostkę, paprykę w paski. Dodajemy oliwki, odsączoną fasolę. Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki i polewamy nim śledzia. Posypujemy orzechami i natką.

    Więcej o:

Skomentuj:

Sałatka śledziowa z orzechami