Rosyjska

Wykonanie i stylizacja: Ewa Marynowska Zdjęcia: Paweł Myszka i Magdalena Gugała ?ródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

10 dag gotowanej wołowiny, 15 dag pieczonej cielęciny, 1 ?led? marynowany, 2 ugotowane ziemniaki, 1 marchew, 1 burak, 3-4 ogórki konserwowe, 1 winne jabłko, 2 łyżki posiekanych grzybków marynowanych, 4/5 szklanki majonezu, 1 cytryna, 1 jajko na twardo, kilka oliwek, sól, pieprz

SALATKA ROSYJSKA
Fot. Paweł Myszka i Magdalena Gugała
Gotowanš wołowinę kroimy w paski, cielęcinę, ?ledzia, ziemniaki, marchew, burak, ogórki i jabłko w kostkę. Wszystko razem mieszamy, dodajemy grzyby, doprawiamy solš i pieprzem, łšczymy z majonezem. Sałatkę przekładamy do salaterki, przybieramy czšstkami jajka, plasterkami cytryny i oliwkami.

    Więcej o:

Skomentuj:

Rosyjska