Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Terrina z łososia i pstrąga

Stylizacja: Magdalena Duklas Zdjęcia: Krzysztof Duklas Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1 pstrąg wędzony, 250 g surowego łososia, 3 jajka, 250 ml śmietany, 1 łyżka soku z cytryny, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz

!!!!! ZDJECIA NA WYLACZNOSC KUCHNI !!!!!!
Fot. Krzysztof Duklas
Pstrąga oczyszczamy z ości i odkładamy w chłodne miejsce. Łososia mielemy, a jeszcze lepiej miksujemy, dodajemy jajka, śmietanę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz posiekanymi ziołami. Napełniamy masą niewielką formę do zapiekanek lub do pieczenia (nie może mieć grubych ścianek) i gotujemy na parze 25-30 minut. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na kilka godzin. Terrinę podajemy z cząstkami cytryny, koperkiem oraz kawałkami pstrąga.

    Więcej o:

Skomentuj:

Terrina z łososia i pstrąga