Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Pamoczka śmietanowa

Autor przepisu: Ola Lazar Stylizacja: Maria Szkop Zdjęcia: Agata Jakubowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

50 g słoniny, 1 cebula, 200 ml kwaśnej tłustej śmietany, sól, pieprz

8.02.2007
Pamoczka po lewej, bliny po prawej
Fot. Agata Jakubowska / AG
Słoninę kroimy w kosteczkę, smażymy na silnym ogniu, po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w plasterki i smażymy, aż do zrumienienia. Dodajemy kwaśną śmietanę, sól i pieprz. Tak przygotowaną pamoczkę można podawać do blinów i cepelinów. (przepis Heleny Baziuk, wieś Blikany, powiat Oszmiana za "Przy Wileńskim Stole", Barbary Hołub)

    Więcej o:

Skomentuj:

Pamoczka śmietanowa