Kanapki z grillowanymi warzywami

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska

2 średnie czerwone papryki przekrojone na połówki, 4 kapelusze grzybów portobello (lub bardzo dużych pieczarek), 1 średni bakłażan pokrojony w półcentymetrowe plasterki, 1/4 szklanki oliwy, sól, pieprz, 1/4 szklanki octu balsamicznego, 15 dag owczego twarożku, 8 kromek ciabatty lub bagietki (zrumienionych na grillu lub w opiekaczu), garstka świeżej bazylii

28.04.2006 WARSZAWA
ciabatta
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Papryki, grzyby i bakłażana smarujemy oliwą. Paprykę układamy na grillu, pieczemy 2 minuty. Dodajemy grzyby i bakłażany, grillujemy 8-10 minut. Co jakiś czas odwracamy warzywa. Oprószamy je solą i pieprzem, skrapiamy octem balsamicznym. Każdą kromkę smarujemy grubo twarożkiem. Na czterech kromkach układamy warzywa i listki bazylii przykrywamy pozostałymi czterema kromkami.

Skomentuj:

Kanapki z grillowanymi warzywami