Karczochy [Nasze przepisy]
Karczoch, jakiego nie znamy
![karczoch z pieczarkami karczoch](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/pressland-cms/cache/article_show_cover/vw/14627216-karczoch-z-pieczarkami.jpeg)
![karczoch z pieczarkami karczoch](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/pressland-cms/cache/article_show_section_gallery_item/vw/14627216-karczoch-z-pieczarkami.jpeg)
![karczoch z pieczarkami karczoch](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/pressland-cms/cache/article_show_section_gallery_item/vw/14627216-karczoch-z-pieczarkami.jpeg)
Karczochy z pieczarkami
KARCZOCHY Z PIECZARKAMI
Oczyszczone karczochy skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i czosnkujemy, po czym obwiązujemy nitką. Pieczarki drobno kroimy, podsmażamy na maśle, dodajemy nieco mąki i śmietany. Farszem napełniamy wnętrze karczocha. Zapiekamy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
![karczoch gotowany karczoch gotowany](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/pressland-cms/cache/article_show_section_gallery_item/wc/14776271-karczoch-gotowany.jpeg)
Karczochy gotowane
KARCZOCHY GOTOWANE
Z kwiatostanów usuwamy wyglądające jak puszek kwiatki i zewnętrzne liście, a środkowym obcinamy wierzchołki. Pozostałe, najbardziej delikatne części, tzw. serca, gotujemy do miękkości ok. 45 min w osolonej wodzie zakwaszonej sokiem z cytryny. Podajemy z dowolnym dipem.
- Więcej o:
Różne sposoby na kukurydze [Nasze przepisy]
Szpinak - nasze przepisy
Patisony. Najlepsze przepisy na patisony
Groszek w kuchni - nasze przepisy
Jak przechowywać pomidory, aby dłużej zachowały świeżość?
Jak pobudzić hortensje do kwitnienia? Skuteczne sposoby
Jakie pnącza lubią cień?
Naturalne środki ochrony roślin. Jak ekologiczne walczyć ze szkodnikami i chorobami roślin?