Patisony. Najlepsze przepisy na patisony
Patisony. Prezentujemy małą porcję smakowitych przepisów z patisonami w roli głównej. Smacznego!



Patisony. Nasze przepisy
PATISONY Z WARZYWAMI
Patisony obgotowujemy, by lekko zmiękła im skórka. Przecinamy je i nadziewamy farszem jarzynowym (duszonymi kawałkami marchwi, papryki, pieczarek, fasolki szparagowej oprószonymi parmezanem, solą i pieprzem). Dusimy do miękkości w bulionie warzywnym. Przybieramy pietruszką.

Patisony. Nasze przepisy
PATISONY Z MIĘSEM
Patisony podpiekamy w piekarniku i częściowo wydrążamy. Miąższ i mielone mięso dusimy 20 min z czosnkiem, zeszkloną na patelni cebulą, bazylią, solą i pieprzem. Patisony napełniamy farszem i pieczemy do miękkoś-ci, podlewając bulionem, a na koniec sosem pomidorowym.
- Więcej o:
Szpinak - nasze przepisy
Wiśnie - nie tylko na soki. Poznaj nasze przepisy.
Letnia sałatka z bobem.
Berberys - jak go uprawiać ? Najpiękniejsze odmiany berberysów
Rącznik pospolity (Ricinus communis) – uprawa, pielęgnacja i zastosowanie
Drzewa i krzewy z kręconymi gałęziami
Najpiękniejsze kaktusy
Aksamitki uprawa i pielęgnacja