Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Zupa czosnkowa

Wykonanie i stylizacja potraw: Kinga A. Kłosińska Zdjęcia: Agnieszka Prawdzic, Marcin Kiełbiewski (potrawy) Przepisy: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Kie3biewski

3 ząbki czosnku, 5 listków szałwi, pieprz, 1 żółtko, 3 łyżki oliwy, pokrojony czerstwy chleb, 30 dag ementalera

W garnku z posoloną wodą (1,5 l) gotujemy na małym ogniu czosnek przez 15 minut. Dorzucamy szałwię i gotujemy przez następne 10 minut. Dodajemy pieprz do smaku. W miseczce rozbijamy żółtko, mieszamy z oliwą i łączymy z kilkoma łyżkami zupy. Wlewamy do wazy, do której włożyliśmy kromki chleba. Odławiamy czosnek i szałwię i wlewamy resztę zupy do wazy. Doprawiamy do smaku. Na stole stawiamy naczynie z tartym serem, którym każdy dysponuje wedle uznania.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Zupa czosnkowa

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej