Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Zimowa

Wykonanie i stylizacja: Ewa Marynowska Zdjęcia: Jerzy Mankowski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
fot. Jerzy Mankowski

30 dag pieczeni wołowej, 2 duże czerwone jabłka, 2 łodygi selera naciowego lub 1 zwykły, 2 małe cebule, sok z cytryny, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sos winegret: 6 łyżek oliwy lub oleju, 2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego, sól, pieprz

Mięso kroimy na paseczki. Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne (nie obieramy) i kroimy w słupki. Seler naciowy w cienkie pół krążki (zwykły na zapałkę). Seler i jabłka skrapiamy sokiem z cytryny. Cebule i czosnek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, posypujemy natką pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy składniki sosu, energicznie je ubijając. Sałatkę polewamy sosem i wstawiamy na godzinę do lodówki.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Zimowa

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej