Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sola w pomarańczach

Przepisy, wykonanie i stylizacja: Dorota Biały Zdjęcia: Bogdan Biały Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Bogdan Biały

2 ząbki czosnku, 4 łyżki soku cytrynowego, 2 cebule, 6 filetów z soli, 3 pomarańcze, 500 ml świeżego soku z pomarańczy, 250 ml gęstej śmietany,1/2 łyżeczki pieprzu, sól, oliwa (dla 6 osób)

Czosnek drobno siekamy i mieszamy z sokiem cytrynowym. Cebule obieramy i ścieramy na grubej tarce. Rybę oprószamy solą i pieprzem, nacieramy czosnkiem i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. 2 pomarańcze kroimy na cienkie plasterki, usuwając skórki, i rozkładamy na filetach. Rolujemy je razem z rybą, spinając wykałaczką. Układamy rybę i grube plastry pozostałej pomarańczy w natłuszczonej formie. Polewamy sokiem z pomarańczy, posypujemy cebulą. Pieczemy 25-35 min w 190°C, polewając sosem z pieczenia. Polewamy śmietaną. Podajemy z ryżem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sola w pomarańczach

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej