Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Stifado

Przepis: Magazyn Kuchnia, zdjęice: Arkadiusz Ścichocki, stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

50 dag wołowiny na pieczeń lub jagnięciny z udźca, 1 łyżka masła, 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 1 puszka pomidorów pelati, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1/2 szklanki gorącej wody, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oliwy, po 1/2 łyżeczki cynamonu, oregano, soli i pieprzu, oregano do dekoracji

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę o boku 5 cm. Smażymy na rozgrzanym maśle, aż się przyrumieni. Podlewamy połową wina, dodajemy pokrojone pomidory pelati razem z zalewą, koncentrat i gorącą wodę. Dusimy pod przykryciem 10 minut na średnim ogniu. Cebule i czosnek obieramy, siekamy i smażymy na oliwie. Gdy się zeszklą, dodajemy do mięsa. Potrawę doprawiamy do smaku cynamonem, oregano, pieprzem i solą. Dusimy około półtorej godziny. Na krótko przed końcem duszenia dodajemy resztę wina, a przed podaniem posypujemy oregano.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Stifado

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej