Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Polędwica z czerwonym i zielonym pieprzem

Przepis: magazyn Kuchnia, zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki, stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

3 łyżki masła, 1 łyżka oliwy, 4 steki z polędwicy (po 20 dag), 3 łyżki brandy, po 1 łyżce marynowanego zielonego pieprzu oraz ziaren czerwonego pieprzu, 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina, 2 łyżki gęstej śmietany, sól, świeżo mielony czarny pieprz

Rozgrzewamy piekarnik do 170°C. Na patelni o grubym dnie rozgrzewamy 2 łyżki masła i oliwę, wkładamy mięso i smażymy po 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Zdejmujemy steki z patelni, wkładamy do ciepłego piekarnika, aby nie wystygły. Na patelnię wlewamy brandy, podpalamy. Gdy zgaśnie, dodajemy zielony i czerwony pieprz, wino i śmietanę. Gotujemy, mieszając, aż powstanie jednolity sos. Przyprawiamy, mieszamy z pozostałym masłem. Steki przekładamy na ogrzane talerze, polewamy sosem i od razu podajemy, np. z ziemniakami lub bagietką.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Polędwica z czerwonym i zielonym pieprzem

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej