Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Jajka z pieczonymi pomidorami

Stylizacja: Ewa Marynowska Zdjęcia: Łukasz Zandecki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Łukasz Zandecki / AG

3 czerwone papryki, 4 posiekane ząbki czosnku, 100 ml oliwy, 12 pomidorów, 2 kromki białego chleba, 1 łyżka masła, 4 ugotowane na miękko i schłodzone jajka, sól, pieprz, 3 listki bazylii

Pokrojone na ćwiartki papryki i czosnek zalewamy oliwą i dusimy ok. 1 godz. Pomidory obieramy ze skórki, odpestkowujemy i przekrawamy na połówki. 12 połówek układamy na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia i pieczemy w 100 st. C przez 30 min. Każdą z 12 pozostałych połówek kroimy na plasterki i posypujemy solą i pieprzem. Chleb kroimy na paseczki i podsmażamy na maśle, lub opiekamy całe kromki w tosterze. Rozkładamy na talerzach paprykę, pieczone i świeże pomidory oraz bazylię. Na każdej porcji kładziemy jajko oraz grzanki.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Jajka z pieczonymi pomidorami

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej