Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Żurek małopolski

Stylizacja: Magda Duklas Zdjęcia: Krzysztof Duklas Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Krzysztof Duklas

2,5 l wywaru z mięsa i włoszczyzny lub wody, ewentualnie 2-3 kostki rosołowe, 500 ml zakwasu na żur, 500 g białej kiełbasy, 500 g białego sera, 10 jajek, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, 1 szklanka śmietany (dla 8-10 osób)

Do przecedzonego wywaru (jeżeli zamiast wywaru używamy wody, to dodajemy kostki rosołowe) wlewamy zakwas, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i ewentualnie mięso oraz włoszczyznę z wywaru. Wkładamy także pokrojony biały ser i ćwiartki jajek ugotowanych na twardo. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy zmiażdżony czosnek. Zupę zagotowujemy i zaprawiamy śmietaną.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Żurek małopolski

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej