Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sycylijska zupa z klopsikami

Stylizacja: Junona Lamcha Zdjęcia: Agata Jakubowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Agata Jakubowska / AG

3 szklanki bulionu z kurczaka, 1/4 szklanki wody Klopsiki: 25-30 dag mielonej wołowiny, 1 jajko, 1 łyżka posiekanej natki, 2 łyżeczki startego parmezanu, 1/3 szklanki tartej bułki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu Oraz: 3 jajka, 25-30 dag ricotty, 1 łyżka startego żółtego sera, 1 łyżka posiekanej natki, sól do smaku, 1/4 łyżeczki pieprzu

Bulion i wodę wlewamy do rondla. Ucieramy jajko z mięsem, natką, parmezanem, tartą bułką. Doprawiamy solą i pieprzem, lepimy małe klopsiki. Wkładamy je do wrzącego bulionu, gotujemy 45 minut. Ubijamy jajka z ricottą, żółtym serem i natką. Solimy i pieprzymy. Dodajemy tę mieszaninę do gorącej zupy, delikatnie mieszając. Podgrzewamy jeszcze przez 10 minut.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sycylijska zupa z klopsikami

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej