Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Boczek gotowany

Stylizacja: Magdalena Duklas Zdjęcia: Krzysztof Duklas Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Krzysztof Duklas

500 g wędzonego boczku, 1 pęczek włoszczyzny, kilka ziaren czarnego pieprzu, 1 liść laurowy, 6 ziaren ziela angielskiego, 1 goździk, 1 główka czosnku, 2 cebule

Umytą i oczyszczoną włoszczyznę zagotowujemy, wkładamy boczek (powinien być cały zanurzony w wodzie), dodajemy przyprawy, obrane czosnek oraz cebule i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu boczek studzimy w wywarze, następnie osączamy i kroimy w cienkie plastry. Podajemy z chrzanem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Boczek gotowany

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej