Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Steki argentyńskie z domowym sosem barbecue

Przepisy i stylizacja: Tomek Woźniak, zdjęcia: Marcin Klaban, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Klaban / AG

Steki wołowe (może być antrykot, t-bone), 6 łyżek oliwy, 2 ząbki czosnku, 2 gałązki rozmarynu, sól, pieprz Sos barbecue: łyżka sosu Worcestershire, 3 łyżki octu balsamicznego, 3 łyżki keczupu, 3 łyżki wody (dla 2 osób)

Steki przez noc marynujemy w oliwie, czosnku i rozmarynie. Grillujemy przez 6 minut z każdej strony. Podajemy z sosem barbecue, zrobionym z podanych składników i z młodymi ziemniakami oraz garścią rukoli.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Steki argentyńskie z domowym sosem barbecue

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej