Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Łosoś grillowany

Przepisy i stylizacja: Tomek Woźniak, zdjęcia: Marcin Klaban, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Klaban / AG

2,5 kg łososia (wypatroszonego i oczyszczonego), 1 cytryna, 1 pęczek bazylii, sól, pieprz, 4-6 łyżek oliwy (dla 6-8 osób)

W środek łososia wkładamy pokrojoną w plasterki cytrynę i pęczek bazylii. Nacieramy solą i pieprzem. Skórę łososia nacinamy i smarujemy oliwą. Grillujemy lub pieczemy przez 30 min z każdej strony. Łosoś powinien być w środku lekko różowy. Podajemy z batatami lub ziemniakami pieczonymi w folii aluminiowej na rozżarzonym węglu.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Łosoś grillowany

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej