Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Grillowana kukurydza

Wykonanie i stylizacja potraw: Joanna Szachowska-Tarkowska, zdjęcia: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

8 kolb kukurydzy Na sos: 10 dag miękkiego masła, 1/3 filiżanki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki soku z limonki, 1 łyżeczka drobnej soli morskiej, 1/2 łyżki mielonej słodkiej papryki, szczypta pieprzu kajeńskiego (8 porcji)

Wszystkie składniki sosu starannie mieszamy. Kukurydzę grillujemy przez ok. 10 min, często obracając. Gdy będzie już rumiana i miękka, serwujemy z dodatkiem sosu.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Grillowana kukurydza

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej