Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Grillowane truskawki i figi z kremem mascarpone

Przepisy i stylizacja: Tomek Woźniak, zdjęcia: Marcin Klaban Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Klaban / AG

200 g truskawek, 2 świeże figi Krem mascarpone: 150 g sera mascarpone, 1 laska wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 50 ml mleka 0,5%, 4-6 listków mięty (dla 2 osób)

Ucieramy dokładnie składniki kremu i wkładamy go do lodówki. Truskawki w całości i rozkrojone figi grillujemy z każdej strony przez 30 sekund. Owoce (mogą być też brzoskwinie i kawałki ananasa) podajemy ze schłodzonym kremem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Grillowane truskawki i figi z kremem mascarpone

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej