Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Grillowane cebule

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska
Fot. Łukasz Zandecki / AG

2 duże czerwone i 2 duże białe (sałatkowe) cebule, 2 łyżki czerwonego wina lub czerwonego octu winnego, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu, olej

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Obieramy cebule i kroimy je na połówki. Skrapiamy octem winnym lub winem oraz oliwą, oprószamy solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Przykrywamy folią, pieczemy 30 minut. Potem układamy na rozgrzanym, posmarowanym olejem grillu albo na patelni grillowej, pieczemy jeszcze po 5 minut z każdej strony, aby na powierzchni cebul pojawiły się paseczki.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Grillowane cebule

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej