Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Biała kiełbaska w piwie

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska
Fot. Łukasz Zandecki / AG

8 białych kiełbasek, 1 łyżka mąki, 2 łyżeczki oleju, 1/2 łyżeczki majeranku, szczypta kminku, 1 szklanka ciemnego piwa

Układamy kiełbaski na rozgrzanym grillu, pieczemy 18-25 minut. W rondelku rozgrzewamy olej, oprószamy go mąką i zasmażamy na złoty kolor. Dodajemy majeranek i kminek, ciągle mieszając, powoli wlewamy piwo. Zagotowujemy sos, zmniejszamy ogień i gotujemy, aż do zgęstnienia. Sos możemy przyprawić odrobiną przyprawy do zup. Polewamy upieczone kiełbaski i od razu podajemy - z żytnim chlebem, kiszonymi ogórkami, musztardą lub chrzanem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Biała kiełbaska w piwie

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej