Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Suflet grzybowy

Przepis i wykonanie: Paweł Kałuski Zdjęcie: Jarosław Madejski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Jaros?aw Madejski

500 g grzybów, 100 g + 1 łyżeczka masła, 3 małe bułki, mleko do namoczenia bułek, 3 jajka, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 20 g kaszy manny, tłuszcz (masło, oliwa) do wysmarowania formy

Oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby dusimy krótko na 50 g rozgrzanego masła. Bułki moczymy w mleku. W misce rozcieramy kolejne 50 g masła z roztrzepanymi jajkami, dodajemy odciśniętą bułkę, duszone grzyby, roztarty z solą czosnek, szczyptę pieprzu i kaszę mannę. Masę nakładamy do natłuszczonej formy, na wierzchu kładziemy łyżeczkę masła i zapiekamy w piekarniku na złotobrązowy kolor.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Suflet grzybowy

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej