Comber z dzika z grzybami
Oliwa, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 4 marchewki, 60 dag combra z dzika (bez tłuszczu i błon), 1 puszka pomidorów, 400 g mieszanych grzybów leśnych, 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina, po 1 łyżeczce kminku i jałowca, 1 pęczek natki, kwaśna śmietana do dekoracji
Do przygotowania tego dania najlepiej użyć szybkowaru, dzięki czemu sos zachowa intensywny smak wszystkich składników, a czas przygotowania będzie o wiele krótszy. W szybkowarze rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną w słupki cebulę, posiekany czosnek oraz marchewki pokrojone na centymetrowe kawałki. Na przysmażonych, lekko złocistych warzywach układamy mięso i dodajemy pozostałe składniki oprócz pietruszki. Zamykamy szybkowar i gotujemy przez 15-20 minut na średnim ogniu. Wypuszczamy parę i zdejmujemy pokrywę. Gotujemy kolejne 10 minut, aby sos zgęstniał (nie za długo, bo mięso zrobi się twarde). Comber powinien być na tyle miękki, by przy użyciu widelca z łatwością można było podzielić go na kawałki. Każdą porcję posypujemy posiekaną natką i dekorujemy łyżką kwaśnej śmietany. Podajemy z ryżem.
Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się
>
Skomentuj:
Comber z dzika z grzybami