Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Suflet grzybowy

Przepis i wykonanie: Paweł Kałuski Zdjęcie: Jarosław Madejski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

500 g grzybów, 100 g + 1 łyżeczka masła, 3 małe bułki, mleko do namoczenia bułek, 3 jajka, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 20 g kaszy manny, tłuszcz (masło, oliwa) do wysmarowania formy

DO JEDNOKROTNEJ PUBLIKACJI
Fot. Jaros?aw Madejski
Oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby dusimy krótko na 50 g rozgrzanego masła. Bułki moczymy w mleku. W misce rozcieramy kolejne 50 g masła z roztrzepanymi jajkami, dodajemy odciśniętą bułkę, duszone grzyby, roztarty z solą czosnek, szczyptę pieprzu i kaszę mannę. Masę nakładamy do natłuszczonej formy, na wierzchu kładziemy łyżeczkę masła i zapiekamy w piekarniku na złotobrązowy kolor.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

    Więcej o:

Skomentuj:

Suflet grzybowy