Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Kiełbasa w glazurze miodowo-musztardowej

Wykonanie i stylizacja potraw: Marta Szczepanik-Dzikowska, zdjęcia: Jarosław Madejski, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Jarosław Madejski

8 kawałków białej kiełbasy, olej Glazura: 2 łyżki miodu, 2 łyżki gruboziarnistej musztardy, sok z małej cytryny, 2 drobno posiekane ząbki czosnku, sól, świeżo zmielony pieprz

Z miodu, musztardy, soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu przygotowujemy glazurę. Kiełbaski wkładamy do wrzącej wody, gotujemy 3 minuty, następnie osączamy i osuszamy. Każdą kiełbaskę smarujemy przygotowaną glazurą i pieczemy na naoliwionym ruszcie 8-10 min, kilkakrotnie obracając.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Wnętrze wypełnione roślinami
Czy drzewko szczęścia rzeczywiście grozi nieszczęściem?

Skomentuj:

Kiełbasa w glazurze miodowo-musztardowej

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej