Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Foccacia - przepis Weber

Weber
Foccacia - Fot. Weber

Zachęcamy do spędzenia czasu z rodziną i przyjaciółmi - najlepiej wspólnie przyrządzając coś pysznego A wiadomo, że najlepsze i dające najwięcej radości są proste, włoskie przysmaki! Dzisiaj mamy dla Was przepis na idealną focaccię! Kto spróbuje?

Focaccia

Przygotuj rozczyn 12 godzin przed wyrabianiem ciasta (125 g mąki, 125 g wody, 7 g drożdży). Wymieszaj rozczyn, drożdże, wodę oraz mleko. Następnie dodaj mąkę, sól i posiekany rozmaryn. Wyrabiaj ciasto przez min. 10 minut, a następnie pozostaw je w misce do wyrastania na godzinę. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj oliwą. Ciasto umieść na papierze i pozostaw do drugiego wyrastania. Rozgrzej kamień do pizzy do maksimum i połóż na nim blachę z uformowaną foccacią. Piecz focaccię do momentu, aż będzie lekko zarumieniona.

Read more!
Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Risotto toskańskie
Fegatino
Foccacia - przepis Weber

Skomentuj:

Foccacia - przepis Weber

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej