Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Żeberka z Kuchni Świata

Weber
Żeberka glazurowane brzoskwiniami - Wber

Soczyste, aromatyczne żeberka należą do tych dań, które powodują nieco szybsze bicie serca Wszystkim wielbicielom tej potrawy polecamy poniższe akcesoria, dzięki którym ich przygotowanie stanie się jeszcze łatwiejsze! Koniecznie wypróbuj to rozwiązanie i ciesz się doskonałym smakiem i aromatem!

Żeberka glazurowane brzoskwiniami

- 1 kg żeberek

- sól, pieprz, olej

Glazura brzoskwiniowa:

- 450 g dżemu brzoskwiniowego

- 60 g pasty gochujang

- 50 ml sosu sojowego

- 50 ml soku ananasowego

- 1 limonka

Żeberka przyprawiamy solą i pieprzem oraz smarujemy olejem. Następnie pieczemy w wędzarni w 120⁰C ok. 4-5 h. Do wędzenia używamy mieszanki drewienek Webera do wieprzowiny. Zdejmujemy i odkładamy na 20 min. W tym czasie mieszamy (ewentualnie blendujemy) składniki glazury. Żeberka dzielimy na porcje (ważne, żeby się nie rozpadały) i wrzucamy do rozgrzanego woka. Gdy zaczną brązowieć, dodajemy glazurę i gotujemy wszystko jeszcze chwilę na mocnym ogniu do momentu, aż glazura zrobi się gęsta.

Do przygotowania potraw polecamy grille i akcesoria amerykańskiej firmy Weber, które można zobaczyć na www.weber.com

Zobacz jak powstają żeberka glazurowane brzoskwiniami- wideo >>>

Read more!
Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Risotto toskańskie
Fegatino
Foccacia - przepis Weber

Skomentuj:

Żeberka z Kuchni Świata

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej