Kolorowe gołąbki z indyka
W dużym garnku gotujemy wodę. Myjemy kapustę, wycinamy głąby i delikatnie oddzielamy liście. Wrzucamy je partiami na wrzącą wodę, obgotowujemy i wyjmujemy na sito. W każdym liściu ścinamy nerw. Mięso indyka łączymy z roztrzepanym jajkiem, solą i pieprzem. Na środek każdego liścia nakładamy nadzienie, zaginamy dwa boki i zwijamy ciasno, owijając nicią lub szczypiorkiem. Na dno rondla kładziemy liście obgotowanej kapusty i na nich warstwami układamy gołąbki (maksymalnie trzy warstwy). Zalewamy bulionem z dwiema łyżkami oliwy. Gotujemy ok. 15 min. Podajemy z ryżem lub kartoflami. Posypujemy natką.
- Więcej o:
Skarb z warzywnika
Berberys - jak go uprawiać ? Najpiękniejsze odmiany berberysów
Rącznik pospolity (Ricinus communis) – uprawa, pielęgnacja i zastosowanie
Drzewa i krzewy z kręconymi gałęziami
Najpiękniejsze kaktusy
Aksamitki uprawa i pielęgnacja
Asarina pnąca: doskonałe uzupełnienie ogrodu
Kwiaty kwitnące zimą w ogrodzie