Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Jadalne liście roślin

dr Magdalena Narkiewicz

Cykoria, seler naciowy, rabarbar...Co zrobić aby ich liście miały mniej twardych włókien i delikatny smak? Wystarczy je wybielić, osłaniając przez dłuższy czas przed światłem. Zobacz jak to zrobić.

por
por
Fot. Shutterstock

Makaron po włosku z porem w śmietanie i kozim serem

Białą część średniej wielkości pora pokrój na plastry o grubości 2 mm. Lekko podsmaż je na oliwie pod przykryciem, po czym mieszając, dodaj 3 łyżki śmietany i nieco wody. Podgrzewaj przez chwilę. Ugotuj al dente (na półtwardo) 0,5 kg makaronu rurki, odcedź go. Gorący polej sosem i posyp startym na wiórki kozim serem (10 dag). Podawaj, zanim ostygnie.

    Więcej o:

Skomentuj:

Jadalne liście roślin