Gruzińska kuchnia - czas na Lula Kebab
Już dziś wypróbuj przepis na soczysty kebab podany na delikatnie chrupiącym lawaszu z dodatkami. Zapewniamy, że będzie pysznie. Zapraszamy do oglądania !
Kebab po gruzińsku -składniki
- 500 g mielonego mięsa wieprzowego
- 1 cebula
- 1 jajko
- 2 ząbki czosnku
- Po pół łyżeczki soli i pieprzu
DO PODANIA: cebula pokrojona w piórka, kolendra, sos pomidorowy, lawasz, granat
Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy do miski z mięsem. Obficie przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajko i mieszamy, aż masa stanie się jednolita. Formujemy kotleciki i nabijamy na szpadki do szaszłyków. Delikatnie układamy na ruszcie. Kebaby podczas grillowania często obracamy, by upiekły się równomiernie. Podajemy w lawaszu z sosem pomidorowym, posiekaną kolendrą i nasionami granatu.
Skomentuj:
Gruzińska kuchnia - czas na Lula Kebab