Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Gruzińska kuchnia - czas na Lula Kebab

Weber
Kebab - Fot. Weber

Już dziś wypróbuj przepis na soczysty kebab podany na delikatnie chrupiącym lawaszu z dodatkami. Zapewniamy, że będzie pysznie. Zapraszamy do oglądania !

Kebab po gruzińsku -składniki

DO PODANIA: cebula pokrojona w piórka, kolendra, sos pomidorowy, lawasz, granat

Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy do miski z mięsem. Obficie przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajko i mieszamy, aż masa stanie się jednolita. Formujemy kotleciki i nabijamy na szpadki do szaszłyków. Delikatnie układamy na ruszcie. Kebaby podczas grillowania często obracamy, by upiekły się równomiernie. Podajemy w lawaszu z sosem pomidorowym, posiekaną kolendrą i nasionami granatu.

Zobacz jak przygotować gruziński kebab -wideo >>>

Read more!
Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Risotto toskańskie
Fegatino
Foccacia - przepis Weber

Skomentuj:

Gruzińska kuchnia - czas na Lula Kebab

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej