Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Kuchnie świata według Webera - Bakłażan nadziewany słoniną i czosnkiem

Weber
Bakłażan - Fit. Weber

Kulinarnych podróży po Gruzji ciąg dalszy! W kolejnym odcinku cyklu „Kuchnie Świata według Webera” nasz grillmaster wraz z gościem specjalnym przygotowali dla Was kolejny specjał gruzińskiej kuchni – bakłażan nadziewany słoniną i czosnkiem. Smacznego seansu!

Bakłażan pieczony składniki

Przekrajamy wzdłuż bakłażana na pół. Na środku nacinamy kratkę, tak aby nie przekroić skórki. Środek nadziewamy pokrojoną słoniną w kostkę i czosnkiem, a następnie polewamy oliwą. Grillujemy przez ok. 1 godzinę w strefie temperatury pośredniej. Podajemy z posiekaną kolendrą oraz owocami z granatu.

Zobacz ja powstaje nasze pyszne danie - wideo>>>

Read more!
Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Risotto toskańskie
Fegatino
Foccacia - przepis Weber

Skomentuj:

Kuchnie świata według Webera - Bakłażan nadziewany słoniną i czosnkiem

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej