Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Tak smakują Włochy

Weber
Pieczona makrela - Fot. Weber

Któż nie zna i nie lubi dań kuchni włoskiej? Mało kto jednak wie, że znakomite włoskie potrawy można przygotować także na grillu. Do wspólnego grillowania zaprasza Kacper Salzman z firmy Weber i specjalista od kuchni włoskiej Martin Giardino.

Pieczona makrela

Nasącz deskę cedrową, a następnie połóż ją na grillu w strefie temperatury pośredniej. Gdy deska zacznie dymić i strzelać, odwróć ją. Rybę włóż do solanki na 20 minut. Następnie wyjmij makrelę na ręcznik i osusz. Kiedy pozostałe elementy potrawy będą gotowe, umieść rybę na ruszcie. Grilluj w strefie temperatury bezpośredniej 20-30 sekund, następnie przenieś rybę na deskę cedrową i piecz ją do momentu, aż będzie gotowa w środku.

Sos

Cebulę skarmelizuj z miodem w rondelku. Następnie dodaj musztardę oraz śmietanę i gotuj przez chwilę. Na końcu dodaj sok z limonki oraz szczypiorek.

Cukinia marynowana

Zamarynuj cukinię, a następnie połóż na ręczniku. Grilluj ją krótko w temperaturze bezpośredniej (240⁰C). Na końcu zgrillowaną cukinię wrzuć z powrotem do marynaty.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Risotto toskańskie
Fegatino
Foccacia - przepis Weber

Skomentuj:

Tak smakują Włochy

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej