Szaszłyki na rozmarynie
Pyszny duet na nasze kubki smakowe - mięso z rozmarynem. Już wiesz, co podać na najbliższy wiosenny obiad?
Mięso kroimy na kawałki. Z oliwy, wermutu i soku z cytryny doprawionych czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami robimy zalewę. Mięso wkładamy do zalewy i pozostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia nadziewamy kawałki mięsa na przemian z kawałkami papryki i cukinii na pachnące gałązki rozmarynu (posłużą jako wonne szpadki). Skropione olejem szaszłyki pieczemy na ruszcie.
Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o ogrodach: encyklopedia roślin, porady ekspertów, zdjęcia pięknych ogrodów w Twojej poczcie e-mail: Zobacz przykład
>- Więcej o:
Rozmaryn do wyboru, do koloru. Zioła
Rozmaryn - wonne ziółko
Skalnica Arendsa (Saxifraga × arendsii) - roślina wieloletnia na skalniak
Kolorowe azalie japońskie
Sedum morganianum 'Burrito': uroczy sukulent do domu i ogrodu
Bagno zwyczajne (Ledum palustre): Właściwości i zastosowanie dzikiego rozmarynu
Laurowiśnia wschodnia (Prunus laurocerasus). Uprawa i pielęgnacja wiśni laurowej
Kocanka włochata (Helichrysum petiolare) - srebrzysty klejnot ogrodu