Przechowywanie w kuchni: system idealny
Kuchnia Anety i Kamila jest najlepszym dowodem na to, że nawet w tzw. jednociągowej zabudowie można pomieścić wszystko, co potrzebne. Jak to możliwe? Trzeba dokładnie rozplanować wnętrze każdego schowka oraz zastosować nowoczesne systemy szafkowe, ułatwiające przechowywanie naczyń i produktów.
1 z 7
2 z 7
3 z 7
4 z 7
5 z 7
6 z 7
7 z 7
Gospodarze mieszkania w nowym bloku chcieli mieć przestronną otwartą kuchnię zaaranżowaną w jasnych barwach, bo wśród nich czują się najlepiej. Projektantka wyszła naprzeciw tym oczekiwaniom i zaproponowała jednociągową zabudowę z białymi i szarymi frontami z płyty MDF lakierowanej na wysoki połysk. Do błyszczącej powierzchni szafek, która odbijając światło, optycznie powiększa wnętrze, nawiązuje szkło przykrywające blat stołu i chroniące ścianę między kuchennymi szafkami. Kolorystyczną monotonię przełamują dodatki, które Aneta i Kamil zmieniają zależnie od pory roku i okazji. I tak na przykład wiosną i latem są zielone (jak na zdjęciach), jesienią - beżowe, natomiast na Boże Narodzenie - czerwone.
Skomentuj:
Przechowywanie w kuchni: system idealny