Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Fegatino

Weber
Fegatino - Fot. Weber

Kto nie znał smaku kremu wątróbki na świeżym pieczywie ten nie wie co to toskańskie delicje. Sami spróbujcie! Mamy dla Was przepis na słynne toskańskie fegatino - prosto z Włoch

Fegatino

Na bocznym palniku do rozgrzanego rondelka wlej oliwę i podsmaż cebulę. Następnie dodaj czosnek i oczyszczoną wątróbkę. W momencie gdy mięso zmieni kolor, wlej wino Marsala oraz czerwone wino. Gotuj do momentu, aż płyn zredukuje się o połowę. Dodaj garść kaparów oraz kilka anchois. Przypraw pieprzem i solą. Podawaj na grillowanym pieczywie z szałwią.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Risotto toskańskie
Fegatino
Foccacia - przepis Weber

Skomentuj:

Fegatino

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej