Kuchnie Świata według Webera - Ryba pieczona w liściach bananowca
Nieustannie chcemy Cię inspirować. Dziś prezentujemy kolejny film, w którym nasz grillmaster wraz z gościem specjalnym przygotują wyjątkowe wenezuelskie danie – rybę pieczoną w liściach bananowca.
Ryba pieczona w liściach banana
- 1 opakowanie mrożonych liści bananowca
- 2 czyste i całe ryby lucjanowate
- sok pomarańczowy
- kminek indyjski
- 2 ząbki czosnku
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona cebula
Wymieszaj sok pomarańczowy z puree czosnkowym i kminkiem. Marynuj ryby w tej mieszance przez 30 minut. Oczyść liście banana z obu stron i odetnij główną żyłę, aby ułatwić proces składania. Połóż rybę na środku dużego liścia banana, czerwoną cebulę i paprykę (wcześniej pokrojone) połóż na wierzch. Zawiń mocno rybę w liście banana. Piecz rybę przez 15 minut z jednej strony.
Zobacz film>>>
Skomentuj:
Kuchnie Świata według Webera - Ryba pieczona w liściach bananowca