Zielone Miasto

  • SOK BRZOZY jest bezbarwny i prawie bez smaku. Największą wartość ma świeżo zebrany.

    Sok brzozy to cenny napój wzmacniający. Zobacz jak go zbierać

    Na przedwiośniu w brzozach ruszają soki w tak wielkiej obfitości, że część z nich możemy wykorzystać do wzmacniającej kuracji.

  • Stokrotka pospolita (Bellis perennis)

    Jak z chwastów zrobić pyszną i zdrową potrawę?

    Zazwyczaj nie cenimy dzikich roślin, którymi częstuje nas Natura. A przecież można z nich przyrządzać smaczne, eleganckie i wartościowe potrawy.

  • Falenopsisy i inne storczyki to wymarzone kwiaty do uprawy w szkle. Wolno rosną, potrzebują luźnego podłoża i wilgotnego mikroklimatu, który łatwo im zapewnić w naczyniu

    Ogródek w słoiku

    Uprawianie roślin w rozmaitych szklanych pojemnikach ma same zalety. Kompozycje pięknie wyglądają, a odpowiednio posadzone niemal nie wymagają opieki.

  • Bańki z rajem

    Dziesięć lat temu kopalnia odkrywkowa w Bodelva w Kornwalii z pewnością nie przypominała raju na ziemi. Dziś znajdziemy tu największy i najbardziej niezwykły kompleks przyrodniczy w Europie, a może i na świecie.