Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Pink Salty Dog

Zdjęcie: A. Ścichocki Źródło: "Gazeta Wyborcza" i "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

Gruboziarnista sól do oprószenia brzegów szklanki, 1 plaster grejpfruta do dekoracji, 1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z grejpfruta, 2 łyżki wódki, 1 łyżka likieru Campari lub grenadiny, 1 szklanka kostek lodu

01.12.2009 , WARSZAWA , DRINK ROZOWY PIES , DODATEK DO GAZETY WYBORCZEJ - KOKTAJLE , STYLIZACJA JUNONA LAMCHA - GRYNBERG
Fot. Agata Jakubowska / AG
Sól rozsypujemy na talerzyku. Zwilżamy brzegi szklanki plastrem grejpfruta i zanurzamy w soli. Mieszamy sok, wódkę i Campari lub grenadynę w blenderze. Miksując, wsypujemy lód. Wlewamy do szklanki udekorowanej plastrem grejpfruta.

    Więcej o:

Skomentuj:

Pink Salty Dog