4 garście dowolnej zielonej sałaty, 1 garść kiełków (dowolnych), 2 małe cukinie, 1 + 2 łyżki oliwy, 12 jajek przepiórczych, 1 żółtko jajka kurzego, sok z 1 cytryny, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 20 czarnych oliwek (bez pestek),sól, pieprz
Sałatę myjemy i osuszamy. Cukinie kroimy na 12 plastrów o grubości 2 cm, w każdym ostrym nożem robimy mały dołeczek. Plastry cukinii rozkładamy na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia i wkładamy na 5 min do piekarnika (temp. 200 st. C). Wyjmujemy je i skrapiamy łyżką oliwy, a następnie wbijamy na każdy plasterek jedno jajko przepiórcze. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 7 min. W tym czasie ukręcamy sos z żółtka, 2 łyżek oliwy i soku z cytryny (składniki możemy zmiksować). Doprawiamy go solą i pieprzem. Na sałatę z kiełkami wykładamy tuńczyka i oliwki. Polewamy porcje sosem i na każdej układamy po 3 plastry cukinii z jajeczkami.
Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Pressland S.A. i Zaufanych Partnerów Pressland S.A. do celów marketingowych , w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach Pressland S.A. i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies i im podobnych technologii. Informujemy, że poprzez dalsze korzystanie z tego Serwisu, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić (więcej o cookie w Politykach Prywatności poszczególnych serwisów).