Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Barszcz biały z jajkiem

Autor przepisu: Ryszard Wicher Stylizacja: Magdalena Adamczewska Zdjęcia: Piotr Walichnowski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

2 jajka, 25 dag białej kiełbasy, 2 litry wywaru z wędzonki, zakwas do smaku (z żytniej razowej mąki), sól, 1 ząbek czosnku, 1 liść laurowy, 1 szczypta majeranku, 2-3 ziarna ziela angielskiego, 2 łyżki chrzanu, 150 ml śmietany

ONE TIME USE ONLY DO JEDNOKROTNEJ PUBLIKACJI
Fot. Magdalena Adamczewska , Piotr Walichnowski
Jajka gotujemy na twardo, kiełbasę zagotowujemy w wywarze z wędzonki. Doprawiamy go zakwasem i przyprawami. Kiedy się zagotuje, zdejmujemy z ognia i wlewamy śmietanę rozprowadzoną kilkoma łyżkami gorącej zupy. Mieszamy. Podajemy z cząstkami jajka i kawałkami kiełbasy.

    Więcej o:

Skomentuj:

Barszcz biały z jajkiem