Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Biały ser ziołowy

Autor przepisu: Ola Lazar Stylizacja: Maria Szkop Zdjęcia: Agata Jakubowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1 gomułka białego sera, 1 łyżeczka pieprzu, 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego, szczypta cynamonu, ew. sól

8.02.2007
Fot. Agata Jakubowska / AG
Ser obtaczamy w mieszance przypraw, owijamy w pergamin i wstawiamy na 3 dni do lodówki. Po tym czasie ser jest gotowy. Aby przedłużyć jego trwałość, do przypraw dodajemy sól, a po 3 dniach ser kładziemy na talerzyku z solą i ustawiamy w słonecznym miejscu na kolejne 3 dni, przewracając go dwa razy dziennie. Owinięty w pergamin, w lodówce, zachowa świeżość przez 2-3 miesiące.

    Więcej o:

Skomentuj:

Biały ser ziołowy