Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Polędwica wołowa z miso

Wykonanie i stylizacja potraw: Joanna Szachowska-Tarkowska, zdjęcia: Arkadiusz Ścichocki, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

2 łyżki czarnego pieprzu w ziarnach, 1 posiekana szalotka, 4 łyżeczki pasty miso, 4 łyżki sake, 4 plastry polędwicy wołowej (po 150 g każdy), 4 garści kiełków np. rzodkiewki lub soi, sól (dla 4 osób)

15.05.2006 WARSZAWA , SESJA JEDZENIE , GRILL W OGRODZIE
Polędwica
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Ucieramy szalotkę razem z pieprzem. Dodajemy pastę miso i sake, doprawiamy do smaku solą. Rozgrzewamy grill. Smażymy polędwicę po 5 minut z każdej strony (jeśli trzeba, nieco dłużej). Każdy kawałek smarujemy pastą z miso i grillujemy, aż mięso zbrązowieje. Podajemy polędwicę ułożoną na kiełkach.

    Więcej o:

Skomentuj:

Polędwica wołowa z miso