Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Sola w foliowej kieszonce

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska

60 dag filetów z soli, 1 łyżeczka przyprawy do ryb lub sól i biały pieprz, 2 cytryny, 20 dag masła ziołowego lub czosnkowego

24.05.2006 WARSZAWA
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Filety nacieramy przyprawą do ryb, każdy układamy na dużym kawałku folii posmarowanej masłem ziołowym lub czosnkowym. Pozostałe masło ścieramy na wiórki i posypujemy nim ryby. Na każdym filecie układamy plasterki cytryny. Składamy folię ponad rybą, tak aby powstała torebka. Wzmacniamy jej brzegi, kilkakrotnie je zaginając. Przygotowane pakieciki z rybami układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy, aż w środku wytworzy się tyle pary, że zaczną przypominać poduszeczki.

    Więcej o:

Skomentuj:

Sola w foliowej kieszonce