Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Cykoria z camembertem

Wykonanie i stylizacja potraw: Joanna Szachowska-Tarkowska, zdjęcia: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

4 kolby cykorii, oliwa, ocet winny malinowy, sól, pieprz, 1 ser camembert pokrojony na plastry (dla 4 osób)

15.05.2006 WARSZAWA , SESJA JEDZENIE , GRILL W OGRODZIE
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Kolby cykorii kroimy wzdłuż na pół. Oliwę mieszamy z octem, solą i pieprzem i zraszamy nią cykorię. Grillujemy 3-5 min, obracając w połowie pieczenia. Następnie kładziemy na porcjach cykorii plastry camemberta i grillujemy dopóki ser nie zacznie się topić. Serwujemy gorące, najlepiej z grzankami.

    Więcej o:

Skomentuj:

Cykoria z camembertem