Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Faszerowane jabłka

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska

Po 1/2 szklanki muesli, mąki i brązowego cukru, 1/4 łyżeczki cynamonu, 5-7 dag masła pokrojonego na kawałeczki,1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich, 4 winne jabłka przekrojone na połówki i bez gniazd nasiennych, 2 łyżki stopionego masła, 1/2 szklanki gęstej śmietany (36-proc.)

28.04.2006 WARSZAWA
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Mieszamy muesli z mąką, brązowym cukrem i cynamonem. Dodajemy masło, rozcieramy palcami, tak aby powstała kruszonka. Dodajemy orzechy i odkładamy. Smarujemy jabłka (po stronie przecięcia) stopionym masłem. Grillujemy 20 minut. W połowie czasu pieczenia odwracamy owoce. Gotowe zdejmujemy z grilla i posypujemy cynamonowo-orzechową kruszonką. Grillujemy jeszcze 6 minut, dekorujemy śmietaną.

Skomentuj:

Faszerowane jabłka