Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Grillowane faszerowane papryki

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska

2 czerstwe bułki kajzerki, oliwa, po 3/4 szklanki startej mozzarelli i posiekanych, obranych pomidorów, 1/3 szklanki gorącej wody, 2 łyżki posiekanych czarnych oliwek, 2 łyżki posiekanej cebuli, 2 łyżki stopionego masła, 3/4 łyżeczki listków oregano,1/2 łyżeczki soli czosnkowej, 3 duże zielone papryki przekrojone wzdłuż i oczyszczone z nasionek

28.04.2006 WARSZAWA
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Bułki okrawamy ze skórki i kroimy w małą kostkę (5 mm). Skrapiamy oliwą i rozsypujemy na blasze, a potem pieczemy w temp. 180 st. C. Grzanki zdejmujemy z blachy i studzimy. Mieszamy z pozostałymi składnikami oprócz papryki. Połówki papryk napełniamy przygotowanym farszem. Każdą układamy na kawałku folii aluminiowej, brzegi folii zaginamy tak, aby powstały miseczki otwarte u góry. Papryki w miseczkach układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy do miękkości (przez 25-30 minut). W ciągu ostatnich 10 minut grillowania przykrywamy każdą paprykę kawałkiem folii aluminiowej.

    Więcej o:

Skomentuj:

Grillowane faszerowane papryki